sinterklaas 1942

reacties
 1. m.gosgerbo schreef:

  Met de oprichting van een Monument ter herinnering aan de slachtoffers van het bombardement op Eindhoven (Sinterklaas 1942), gaat een lang bestaande wens in vervulling. Het bestuur van de Stichting Bombardement Eindhoven 6-12-1942 heeft hiermee een super initiatief genomen .Mede door financiƫle bijdrage steun is het momument op 6-12-2011 onthuld.
  http://z11made.wordpress.com/2011/12/07/opening-monument-operatie-oyster/

 2. […] monument EindhovenGedenktekenEngels bombardement Philipsfabrieken 1943Fan-Tipsinterklaas 1942sinterklaas 6-12-2011You TubeGerard & AntonGloeilamp van PhilipsHow a light […]

 3. BRON: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/10034494/EDboekje-Sinterklaasbombardement-in-trek.ece

  ED-boekje Sinterklaasbombardement in trek

  Het door het ED uitgegeven boekje met herinneringen aan het Sinterklaasbombardement in 1942 is een groot succes.

  Een tweede druk komt er aan. De eerste 1000 exemplaren van ‘Operation Oyster,

  Sinterklaasbombardement’zijn bijna allemaal verkocht. Alleen bij de balie van het ED (aan het Begijnenhof naast de Catharinakerk) is nog een beperkt aantal aanwezig.

  Het boekje was sinds dinsdag te koop bij de webwinkel van het ED, aan de ED-balie en bij boekhandel Selexyz Van Piere in de binnenstad. Die dag werd op het plein bij de Lichttoren aan de Mathildelaan ook een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het bombardement onthuld.

  De opdracht voor een tweede druk is inmiddels de deur uit, zodat het boekje snel weer leverbaar is.

  In Operation Oyster vertellen Eindhovenaren in interviews hoe hun levens geraakt werden door het bombardement van 6 december 1942. Er staan oude foto’s uit familiealbums in en historische foto’s van het bombardement. Ook is een lijst met namen van alle slachtoffers opgenomen.

  Op die sinterklaasdag in 1942 bombardeerden 94 geallieerde vliegtuigen de Philipsfabrieken op Strijp S en aan de Emmasingel. Maar ook meer dan 200 andere gebouwen (woningen, winkels, de Catharinakerk, het Binnenziekenhuis) werden getroffen. Er kwamen 135 burgers om het leven.

 4. Boekje geeft een mooi overzicht wat er destijds gebeurde. Ik had er wel eens van gehoord en me er deels in verdiept. Maar na het lezen van het boekje en het zien van het Monument gaat elke Eindhovenaar het beter snappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s