18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Bogaars.J.H.

18-4-1944, Noodlottig ongeval Eindhove

Wat hadden deze mannen gemeen met elkaar?

Jan Bogaars was een kleine zelfstandig ondernemer en moest mede met andere kleine  ondernemers naar het vliegveld Welschap. Deze moesten met een eigen mee gebrachte schop daar gaan ruimen. Jan is door een scherf aan een slagaderlijke bloeding overleden. Deze datum heeft nooit in de geschiedenis/ kranten vermeld gestaan. Terwijl hij toch een oorlogsslachtoffer is. En er veel meer Eindhovenaren hierbij zijn omgekomen. 4 mei a.s. zal o.a. zijn naam op het Bevrijdingsmonument worden aangebracht.

zie /lees ook:

Ik hoop dat er mogelijk door Familieleden van de door mij gevonden rouwadvertenties tot nu toe een reactie gaat komen.

Vragen: Wie gaf hun de opdracht? En sinds wanneer staan deze mensen vermeld als oorlogsslachtoffer? In het R.H.C.E. viel me wel op dat er in de overlijdens akten veel mannen vernoemd staan met een Noodlottig ongeval. Maar dat Noodlottig ongeval is nooit als zodanig te achter halen geweest, voor mij tot nu toe. Elke suggestie is in ieder geval voor mij van belang.

Zodat ik als kleindochter van Jan Bogaars een hoofdstuk mag/ kan  gaan afsluiten.

Bogaars.J.H.

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Afbeelding 10

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Meer.v.Mies

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Rijntjes.N.Fr.

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Hoeks. Martinus.J.

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

Oetelaar.v.d.C.J.

18-8-1944. Noodlottig ongeval Eindhoven

reacties
  1. diessen schreef:

    dit is niet iets waar je blij van van wordt (like is daarom niet van toepassing), ik heb wel interesse in wat er gebeurd is en denk er ook over na, het was een erg triest gebeuren, mijn vader heeft ook op Welschap gewerkt met de canadezen maar ik weet niet wanneer hij er begonnen is, eerder moest hij voor de arbeitseinsatz naar Wilhelmshaven NRD Dld waar hij op het land moest werken en waar onze bevrijders veel bombardeerden omdat er een duitse oorlogshaven was, hij kwam daar ziek van thuis en vertelde over het harde grondwerk en de angst bij die luchtaanvallen, maar ik heb het geluk gehad mijn vader hierdoor niet te verliezen.

    • Hartelijk dank voor uw reactie. Mijn Opa was erg geliefd in het Eindhovense, was ook blokhoofd van de BB. Gelukkig staat zijn naam nu bij/op het monument van Herinner u de namen a/h Stadhuisplein. Eindelijk hebben de gevallen Eindhovenaren een naam.

      Mijn vader werkte bij Philips en werd te werk gesteld in Leipzig. Heeft daar onderhoudswerkzaamheden verricht, was eigenlijk opgeleid als schilder. Maar bij Philips was hij optisch glasslijper. Ik ben eigenlijk benieuwd hoe en via wie hun te horen kregen dat ze naar Duitsland moesten.

Plaats een reactie