van Parkje naar Doorsteekje

Geplaatst op: 25/09/2011 door struinendeindhoven in de Bergen, Kijk in Uw Wijk

Van Prins Hendrikparkje naar ’t Doorsteekje. Komt er nu ook een postcode aan te hangen of  een naambordje. Het is al jaren erg verwarrend. Maar het blijft een select gezelschap die zich daar mee bezig houd. Jammer maar helaas.

Groot kunstwerk aan muur ‘t Doorsteekje 


Een groot aluminium kunstwerk met de naam  “Vroem” wordt nog deze maand aan een blinde muur bevestigd in ’t Doorsteekje, het steegje tussen de Heilige Geeststraat en de Prins Hendrikstraat. Het kunstwerk van ca. 6 bij 2 meter stelt een zwerm mussen voor; de naam  “Vroem” refereert aan het ‘vvvrroem-geluid’ dat langsvliegende zwermen mussen maken. Het kunstwerk is onderdeel van de plannen voor het opknappen van het ‘versteende’ steegje. In de maanden na het ophangen van ‘Vroem’ plant de gemeente volgens wijkcoördinator de haag en mogelijk nog ander groen in ’t steegje. Het idee voor het ‘pimpen’ van het steegje was in eerste instantie afkomstig van twee buurtbewoonster. Nadat steeds meer mensen zich er mee gingen bemoeien, haakten de twee gefrustreerd af. “Jammer”, aldus Arjan Ooms en de wijkcoördinator. “Het is juist goed als bewoners bij hun buurt betrokken zijn en met ideeën komen. Arjan Oom adviseert met zijn onlangs opgerichte bedrijf MUS de gemeente over maatregelen die er voor moeten zorgen dat het steegje én de haag een geliefde verblijf- en nestelplaats wordt voor mussen. Tegelijkertijd vormt de haag een prima bescherming tegen de op deze plek veel voorkomende graffiti.
Weblog Mary Fiers
Als wethouder ontmoet je veel mensen. Dat is een enorm voorrecht. Soms kom je mensen tegen die zich op een buitengewone manier en met enorme passie inzetten voor onze stad. Arjan Ooms is er zo een. Natuur IN de stad is zijn grote liefde. Op zijn nieuwe website is daar van alles over te lezen.
Hij probeert mensen en organisaties bewust te maken van het belang van Stadsnatuur en Stadsvogels. Bij voorbeeld over de verdwijnende mus. Dat doethij vaak op creatieve wijze (zie foto), waardoor zijn oproep indruk maakt. Dus even op zijn site kijken.

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s